Szóval mit csinál velünk egy csók?

Állunk egymással szemben, és megérkezik a hívójel, a feromon. A homeosztázisunk, azaz testünk egyensúlyi állapota megváltozik, mert a feromon stimulálja egyes hormonjaink és neuropeptidjeink termelését. Elkezdünk magunkról szag és rezgésingereket sugározni. Megváltozik a bőr ellenállása, a PH érték, csökken a szervezet önvédelmi mechanizmusa. Ha ez az inger hat a másik megfelelő receptoraira, az ő teste erre válaszolni fog. De mit is kommunikálunk ilyenkor?

Izgalmi állapotban nemcsak a fizikai állapotunkat kommunikáljuk, hanem aktiválódó pszichogénjeink a lelkünket is kivetítik. Ha én egy szorongó családból érkezem, ahol a szex nem működött a legjobban, vagy erős korlátok közé szorították, akkor izgalmi állapotban szorongó szagokat fogok magamból árasztani. (megnövekszik a véremben a laktoferrin és neutrofil granulocita mennyisége). Lehet, hogy már-már büdösnek is érzem magam. Viszont aki velem szemben áll, szintén egy szorongó anya gyermeke. Mama sokat szoptatatta, mert ez jó menekülés volt apa elől, és a legkellemesebb állapot, azaz a testközelség és a mama szorongó hónaljának az illata bekódolódott a csecsemőbe. Tehát ő ezt a szagelegyet a feromonnal keverve ellenállhatatlannak fogja érezni. Mind a szexuális, mind a pszichés emlékeken alapuló kötődés megvan. (ebből lehet aztán könnyen gyerek)

Ilyenkor hozzáérünk egymás nyálkahártyájához a mélyebb mintavételért. A száj nyálkahártyájáról gyorsan leolvasódnak az információk. Pl. az ajak tele van akupresszúrás pontokkal. Minden információ a testről megtalálható itt. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy az ember egy csók után megtörli a száját és azt mondja a másiknak, hogy bébi, szedj már erre a makacs székrekedésre valamit, hanem azt, hogy ez az erős inger, a csók, úgy hat a pontokra, mint a masszázs. A nyál, és a szánk belseje tele van baktériumokkal. Ezeket is ütköztetjük. Vajon jó táptalaj vagy Te az én bacimnak? Megnézem a fogadat, nyelvedet. Holisztikus információgyűjtés. Mint amikor egy programot telepít az ember a számítógépre. Végigfut, és eldöntjük, hogy vajon alkalmasak lennénk együtt családalapításra, vagy ez az egész csak a libidónkra hat, tehát csak szex lesz köztünk, vagy az sem.

A különbség egyszerűen: ha a libidóra hat az inger – ez a szerelem. Ha a pszichére – olyan vagy, mint anyám, apám, ismerős a mintád. Ezek külön-külön, és együtt is nagyon erős vonzalmak lehetnek. Van olyan párkapcsolat, ahol a libidó gyenge, de a pszichotropikus vonzalom rettenetesen erős. És fordítva is.

A csók emellett visszarepít minket egymás evolúciós történetébe. Hogy kinél mi kattan be ilyenkor a másikról? A nagymama háborús emléke? Egymás nyálából lerántjuk a másik családtörténetét, ütköztetjük, csak nem tudjuk értelmezni, tudatosan.

Szóval a csók nem más, mint kommunikáció. Felsőfokon. Sokkal hatékonyabb, mint az egyébként csak többnyire rejtőzködésre szolgáló beszéd.

Tehát, ha szűkszavú a szerelmed, és nem vall – csókolózzatok. Megjön az info, hidd el.

Forrás: http://homeomami.blog.hu/2011/03/18/szoval_mit_csinal_velunk_egy_csok

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.