Hírek

Hogyan lehet feldolgozni a felmenőink bűneit?

Hogyan lehet feldolgozni, ha felmenőink kegyetlen bűnöket követtek el? Jennifer Teege félig nigériai, félig német, és 38 évesen, véletlenül fedezte fel, hogy ő a hírhedten kegyetlen náci parancsnok, Amon Göth unokája. Rainer Höss megtagadta nagyapját, Rudolph Hösst, aki az auschwitzi haláltábor parancsnoka volt. És Mosab Hassan Yousef, a Hamász terrorszervezet alapítójának fia is szakított a gyökereivel. Riportunkban most körbejártuk, hogyan lehet feldolgozni, ha őseink kegyetlen bűnöket követtek el, valamint hogy mit jelent az örökölt sors és a transzgenerációs trauma.

Trianon mint lelki jelenség

Ismert, hogy a magyarságot ezer év óta sok trauma érte, de az elmúlt évszázad eseményei különösen súlyosak voltak. Mind közül számomra legsúlyosabb a trianoni békediktátum hatása. Az akkori magyar érzéseket jól jellemezte Ravasz László református teológus, püspök: ,Ha a testünk nem érezne fájdalmat, belesétálnánk a halál tüzes kemencéjébe. De mivel fáj és éget sorsunk tüzes kemencéje, mást, jobbat, különbet akarunk. A magyar fájdalom az életösztönünk riadója.” A trianoni fájdalom megjelent a kor költészetében, irodalmában, Áprily Lajostól kezdve Babits, Kosztolányi, Illyés Gyula, Németh László, József Attila, Kodolányi János, Karinthy Frigyes, Wass Albert és még mások műveiben. Az ilyen, fájdalmas történelmi eseményeknek a traumatikus hatása különböző szintű lelki sérüléseket, betegségeket okoz.

 

Tömeghisztéria - Járványok

Tehát, mi az az erő, amely emberek csoportja­in uralkodik el, és „összeroppantja” őket, majd a tünetek olyan skáláját idézi elő, ami különböző körülmények közepette jelentős eltéréseket mu­tathat, de amelyek teljesen egységesek egy adott kitörés során? Más szavakkal, mi a „pszichikai” fertőzés természete – egy olyan jelenségé, amely egyes vagy akár több száz ember azonos időben és hasonló módon bekövetkező „összeroppaná­sát” okozhatja, még úgy is, hogy ezek az embe­rek nem is látják egymást, tehát az utánzást ki lehet zárni?

Mit mond a pszichogenetika a drogfüggőség okairól?

 

Azok az emberek lesznek drog és/vagy alkoholfüggők, akiknek édesanyja a terhesség ideje alatt vagy a gyermek csecsemő korában ivott és/vagy kábítószert fogyasztott. Sőt azoknál az utódoknál is nagyobb eséllyel alakul ki a drogfüggőség, akiknek az anyja terhesség időszaka alatt nem kábítószert, hanem különböző gyógyszereket (vérnyomás csökkentő, antidepresszánsok, inzulintabletta, magzatvédő vitaminok, antibiotikumok, fej- és fogfájást csökkentő tabletták) szedtek. A terhességnek azon hetében (pl. 7 hetesen), amikor az anya elkezdte a gyógyszer, gyógyszerek vagy a kábítószer fogyasztását, a születést követően az utód 7, illetve a 7-es szám számtani vagy mértani sorozataiban a felmerülő problémáinak a kezelését nagy eséllyel a drogfogyasztásán keresztül fogja megoldani. Újra játssza a terhességi időszakban az anyuka részéről felmerülő problémára (pl. depresszió) adott választ, amit az anya antidepresszánsok szedésével, az utód pedig kábítószerrel szedésével ér el. A terhességi időszakon kívül a tágabb famíliában (apuka, nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, unokatestvér) is van arra vonatkozó információ, hogy kábítószerfüggőség volt, akkor az utód az egyedi életében nagyobb eséllyel fognak a kábítószerfüggéssel kapcsolatos problémák előfordulni, vagy ha úgy tetszik, a famíliájára jellemző problémára adott megoldási séma újra játszódni.

Lisa Marie Presley halála a pszichogenetika tükrében

2023 Január 12.-én sajnos meghalt Elvis Presley egyetlen lánya Lisa Marie Presley. Mostanában sokan meghalnak szívmegállásban vagy stroke-ban, amit bármire is rá lehet fogni. Viszont, aki ismeri a Recall Healinget és a pszichogenetikát az könnyedén ki tudja elemezni a hírességek életét és halálát, ha felrajzolja az idővonalát akár a wikipédia segítségével. Nincsen egy darab véletlen sem a világegyetemben. Így az emberek életében sincs. Sőt még sejt szinten sem történnek véletlenek. Minden le van programozva előre. Algoritmikus ismétlődéseknek vagyunk a számtani és mértani sorozatai egyéni és kollektív szinten.

 

Nyugaton a helyzet változatlan

A pszichogenetikai feltárások során biológiai sokkélményeket keresünk a kliens életében és transzgenerációsan is, hogy megfejtsük egy betegség valódi okát. A modern pszichológia is felismerte a háborús poszttraumatikus stressz és a betegségek közötti összefüggéseket viszont nem kapcsolták össze a biológiai agyi-szervi és sejtszintű működésekkel és a természettörvényekkel. Egy rákos elváltozásnak a mai napig nem tudja az okait a modern orvostudomány, mert elveszik a hipotézis rengetegben és a részletekben. Azért sem működik a nyugati orvostudomány, mert nem szellem - lélek - automatikus agy - test és tudatalatti összefüggésekben gondolkodik. Sőt azt vallják, hogy küzdeni, harcolni, megölni és legyőzni kell a rákos folyamatokat mérgezéssel és sugár roncsolással. Pedig, ha tudnák, hogy pont az értelmetlen harcból és öldöklésből fakadnak a rákos elváltozások! A küzdelem, a harc stressz aktív szimpatikotóniás állapot, amikor üss vagy fuss állapotban van a vegetatív szimpatikus idegrendszerünk. A szervezetnek pedig nyugalomra és biztonságra van szüksége a regenerálódáshoz. A ráknak elnevezett folyamat biológiai értelmes túlélést segítő megoldása az automatikus robot pilóta biológiai agyunknak. Az automata legfontosabb feladata, hogy a fizikai test és maga az agy túléljen bármi áron a lehető leghosszabb ideig. A túlélés érdekében képes beáldozni egy szervet, egy testrészt vagy egy funkciót, mint amikor egy csapdába került állat lerágja a saját lábát, hogy elmenekülhessen. Sajnos elmondhatjuk, hogy a modern nyugati orvoslásban a helyzet, a hozzáállás változatlan.

 

Paracelsus - A képzelet hatalma

Hogyan lehet növelni az imaginációt? A példa során megtanuljuk, mire képes az imagináció, hogyan lehet vele eltűnni és ennek révén erőhöz jutni. Erről a pestis révén győződünk meg, amikor a képzelőerő erős méreg és felülemelkedik a legkárosabb fémen, mely ellen nincs ellenszer, sem gyógyszer, sem semmiféle védelem. Nincs segítség arra, hogy az imagináció megszünjön vagy elpusztuljon. Hiszen ez a legkitűnőbb előhírnöke és futára nemcsak a háztól-házig, egyik helytől a másikig, hanem a faluról-falura és országról-országra történő hirvivésnek is; az imagináció egyedül csak a pestissel megfertőzött ember által jut el a városokba és falvakba, ahol több ezer ember esik áldozatáúl. Ezt legjobban a következő példa révén érthetjük meg.

Hogyan olvassuk a lélek tükrét?

A Cambridge-i Egyetem egy új kutatásából kiderült, DNS-ünk befolyásolja azt a képességünket, hogy egy személy gondolatait és érzelmeit kiolvassuk a szeméből. A tanul­mány a Molecular Psychiatry című szaklapban jelent meg. A kutatási eredményt húsz év munka előzte meg. Első lépésben kifejlesztettek egy kognitív empátia tesztet, melynek a következő nevet adták: „Kiolvasni a tudatot a szemből” (Reading the Mind in the Eyes Test). A röviden csak szemtesztnek nevezett vizsgálat feltárta, hogy az emberek képesek gyorsan értelmezni, mit gondol vagy érez egy másik ember, mindezt kizárólag abból, hogy a szemébe néznek. A vizsgálat azt is megmutatta, hogy egyes emberek jobbak ebben, mint mások, és hogy a nők átlageredménye ezen a teszten ki­emelkedőbb, mint a férfiaké.

A kinőtt metszőfog

 

Kisfiam egyik ovis társának 7 és fél éves kora ellenére még nem nőtt ki a jobb felső metsző foga, csak a bal. Recall Healing workshopokon tanultuk, hogy a jobb metsző fog az apát jelenti és az apával kapcsolatos dolgokról mesél. A felső állkapocs az apát, az alsó az anyát jelenti a biológiában. Egyik játszóterezés alkalmával vettük a bátorságot a feleségemmel és elmondtuk ezt az információt a kisfiú édesanyjának és a velük élő nagymamának is, akik már fogorvoshoz is vitték a kisfiút ez miatt. Tudtuk, hogy a kisfiú az édesanyja családnevét viseli, mivel az apa lelépett amikor kiderült, hogy az édesanya várandós lett. A kisfiamnak is elmondtuk ezt az információt, aki pedig természetesen visszamondta az ovistársának, hogy azért nem nőtt ki még a jobb felső metszőfoga, mert neki nincs apukája. Így a kisfiú is megtudta az okot és összekapcsolhatta az információt a ki nem nőtt fogához. Pár hét múlva az eredmény az lett, hogy teljesen kinőtt a jobb felső metsző foga is. A Recall Healing módszer segítségével a tudat alattiban lévő nem tudatos vagy titkos információkat keressük, hogy bármilyen elváltozásból helyreállítsuk az egészségünket.

Epigenetika

Az epigenetika a modern biológiában a gének olyan öröklődési formájának vizsgálata, amely nem jár együtt a DNS szekvenciájának megváltozásával. A vizsgálat arra a kérdésre keres választ, hogy a környezeti tényezőknek a szülőkre gyakorolt hatása milyen változásokat okoz az utódok génkifejeződését tekintve. A másik jelentése szerint egy élőlény olyan fejlődési folyamatainak a vizsgálata, mint az emlős nőstények egyik X kromoszómájának inaktivációja vagy a géncsendesítés. Mindkét esetben a vizsgálat tárgya azonos: egy gén információja hogyan kerül át egyik generációból a másikba.

Oldalak